Kvinder og kvindeforskning

Så langt øjet, historien, og statistikken rækker har kvinder og mænd overvejende valgt forskellige uddannelser og erhverv. Det kan feminister og kønsforskere ikke lide, så de lover – med forskningsmillioner i ryggen og tvungne kønskvoter – at skabe større kønslighed. Nu 40-50 år senere har vi ikke set større ændringer i kønsskævhederne. Nedenstående kronik fortæller… Continue reading Kvinder og kvindeforskning

Published
Categorized as Kronik

Skolereformer og faglig kvalitet

Efter fire skolereformer falder den faglige kvalitet stadig i folkeskolen. Har politikerne – og en del forskere – fat i de forkerte håndtag? Se her og her for et bud på en mere empirisk baseret tilgang.

Published
Categorized as Kronik

Søger moderne universiteter sandheden?

Demografiske analyser viser, at Europa er ved at udskifte sine oprindelige befolkninger med sydlige ikke-vestlige indvandrere. En medvirkende årsag er, at moderne venstre-orienterede universiteter svigter deres neutrale oplysningspligt og tilmed jagter de få kritiske medarbejdere. Derved misinformeres medierne og befolkningen. Dette handler denne klumme fra 24Nyt om.  

Published
Categorized as Kronik

Kronik: Danskhed – kultur eller biologi? (JP)

Jeg udgav en nyligt en kronik i JyllandsPosten: Danskhed – kultur eller biologi. Kronikken blev hurtigt genstand for massiv kritik af en række professorer, ph.dere, lektorer, og andre. Nogle af dem brugte endog udtryk som fupmageri , uvidenhed, misbrug af naturvidenskab, og selvforherligende fantasi i, hvad der mest af alt ligner en række personlige karakter-angreb. Deres motivation… Continue reading Kronik: Danskhed – kultur eller biologi? (JP)

Published
Categorized as Kronik

Kronik: Frygt Danmarks fremtid (Jyllands-Posten)

I september 2016 udkom JP-kronikken Indvandringens konkrete risici. Den opregner en række indvandrings-relaterede problemer, som ledende politikere ikke synes at tage alvorlige. Den kan læses her. I april 2016 skrev jeg en kronik Frygt Danmarks Fremtid, set i lyset af ikke-vestlig indvandring, i Jyllands-Posten. Den kan læses her. Den forskningsartikel, der henvises til – The Decay of… Continue reading Kronik: Frygt Danmarks fremtid (Jyllands-Posten)

Published
Categorized as Kronik